Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige yogastijl die gericht is op het soepel maken van ons lichaam. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versoepelen van bindweefsel. De houdingen worden langer vastgehouden dan bij andere yogastijlen, tussen de 3/5/8 of 13 minuten. Yin Yoga spreekt veel mensen aan omdat het niet intensief is. Je neemt de tijd om echt te voelen.

Bindweefsel

Met Yin Yoga ligt de focus op het bindweefsel, ook wel fascie genoemd. Dit is een vlies wat door het hele lichaam loopt: door o.a. de huid, de spieren, botten, organen en bloedvaten. Wanneer er niet goed voor het bindweefsel wordt gezorgd kan dit gaan verkleven, wat voor stijfheid en uiteindelijk voor lichamelijke klachten kan zorgen. Om rek te brengen op het bindweefsel is het van belang de houding langere tijd vast te houden. Bindweefsel bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Door de rek of de compressie tijdens de Yin houdingen wordt het bindweefsel na de houding gehydrateerd en zal het soepeler worden.

Meridianen
 Naast het bindweefsel worden de meridianen in ons lichaam ook op rek gebracht tijdens Yin Yoga. Het menselijk lichaam telt 12 meridianen. Meridianen zijn ‘energie-snelwegen’ die verbonden zijn aan de organen. Soms kan het zijn dat één van de meridianen een blokkade heeft. Een disbalans in één van de meridianen zegt iets over veel meer dan alleen de fysieke functie van dat orgaan. Door het bindweefsel rond de meridiaan op rek te brengen kan de energie daarna weer volledig stromen.

Emoties
 Tijdens een Yin Yoga les kunnen er verschillende emoties worden ervaren. Dit kunnen positieve maar ook negatieve gevoelens zijn. Stress of (nare) ervaringen in het verleden kunnen ergens in het lichaam opgeslagen worden. De wereld waarin we leven is vluchtig en haastig geworden. De gedachtenmolen komt maar zelden even tot stilstand. In de houdingen neem je tijd en krijg je ruimte om deze emoties er te laten zijn. Yin Yoga zorgt ervoor dat je weer in balans komt in de huidige maatschappij.

Your Inner Nature

Veel mensen zijn ver verwijderd geraakt van hun ‘inner nature’. Wat is jouw missie? Waar word je eigenlijk écht blij van? Zet jij nog wel de juiste stappen in de juiste richting? Handel jij nog wel naar jouw doelen? Laat jij je binden in het leven?
 Tijdens de Yin Yoga les worden vragen gesteld om weer dichter bij jouw innerlijke zelf te komen.

Praktische zaken

De Yin Yoga wordt gegeven op woensdagavond van 19:00-20:00 uur op onze locatie in Franeker (fitnessruimte Fysio de Trije).
We gaan werken met een 10-rittenkaart die 12 weken geldig is. De eerste keer is een gratis proefles, als je besluit om door te gaan is dit direct de eerste rit van je kaart. Een 10-rittenkaart kost €125,-.
Graag makkelijk zittende kleding aantrekken (bijvoorbeeld een legging) en een groot badlaken meenemen voor op het matje. Eventueel kun je een vest/warme sokken en/of een dekentje meenemen, zodat je het niet koud krijgt (we liggen lang stil).

Wil je meedoen? Stuur dan een berichtje naar info@fysiodetrije.nl met vermelding “aanmelding (proefles) Yin Yoga” en je contactgegevens.

Voor meer informatie kun je mailen naar annemarie@fysiodetrije.nl