Wilco Plantenga

Fysiotherapeut Fysio De Trije
Fysiotherapeut bij Fysio De Trije

Ik ben Wilco, 28 jaar op het moment van schrijven en woonachtig te Sneek. Sinds 1-1-2021 ben ik werkzaam bij fysio de Trije, nadat ik hiervoor 5 jaar voor een andere praktijk gewerkt heb.

Mijn weg naar de fysiotherapie is er niet één geweest dat ik wist dat ik van jongs af aan dit wou worden. Via de Havo ben ik eerst op een andere hbo-opleiding terecht gekomen, die me na enkele maanden toch niet goed beviel. Min of meer als een soort ingeving ben ik toen op het idee gekomen om me aan te melden voor de opleiding fysiotherapie, waar ik gelukkig nog in werd geloot. Deze ingeving bleek de juiste want nu voer ik het vak fysiotherapeut met veel voldoening uit!

Sinds ik de opleiding fysiotherapie heb afgerond heb ik mezelf met name op de sport gericht, in het specifiek op de langere revalidatietrajecten na bijvoorbeeld een operatie.

Dit heb ik gedaan door het doen van meerdere cursussen, en het met goed gevolg afleggen van het examen om mijzelf ook Certified Strength and Conditioning Specialist te mogen noemen.

Mijn interesses liggen breed uiteen, van het hele gebied van trainingsleer naar biomechanica, (sport)voeding, coaching, psychologie en filosofie. Dit probeer ik allemaal samen te brengen naar één geheel in mijn behandeling van mijn patiënten.

Naast alle bovenstaande onderwerpen ben ik ook een groot fan van het verzamelen van data. Deze data gebruik ik dan weer om het verdere revalidatieproces mede vorm te geven.

Mijn doel is uiteindelijk om iemand fysiek en mentaal beter weg te sturen dan dat hij of zij voor de blessure was, het liefst ook met handvaten om zelf ook bezig te kunnen blijven met de dingen waaraan we gewerkt hebben, zodat we de kans op het opnieuw krijgen van die blessure zo klein als mogelijk maken.

In mijn leven buiten de praktijk om doe ik eigenlijk niet heel veel andere dingen dan waar ik mij binnen de praktijk ook mee bezig houd. Ik sport graag en veel, en doe zelf aan Braziliaans Jiu Jitsu, krachttraining en hardlopen als belangrijkste sporten. Daarnaast ben ik altijd wel met iets bezig om mijn kennis in één van mijn interessegebieden te verbreden of verdiepen.