VSO voet- en loopanalyse

Voetgerelateerde klachten

De (sport)fysiotherapeut analyseert het bewegingsgedrag van voeten-benen-romp, en bepaalt of jouw manier van bewegen een klacht kan veroorzaken of onderhouden. Vervolgens wordt uitgelegd wat je kunt verbeteren door middel van een schoenadvies, steunadvies (sportsteunzool) of er wordt verwezen naar een andere discipline. Uiteraard heeft een analyse en advies ook waarde als er geen klachten aanwezig zijn, ongeacht jouw sportniveau.

De kans op blessures wordt aanzienlijk kleiner bij gebruik van schoenen die passen bij jouw individuele wensen. Het is algemeen bekend dat een kleine afwijking in voetenstand of afwikkelpatroon een serieuze blessure kan veroorzaken of onderhouden, maar met de juiste schoen of ondersteuning kan dit worden verholpen.

Werkwijze

Het consult bestaat uit een medisch vraaggesprek gevolgd door inspectie van de huidige schoenen. 

Hierna worden de voetenstand en houding bekeken, gecombineerd met een beweeglijkheidtest van voorname gewrichten. Vervolgens vindt er een ganganalyse plaats middels een dynamische digitale drukmeting en jouw loopstijl wordt gefilmd terwijl je (hard)loopt op een vaste ondergrond. Deze beelden worden samen met je geanalyseerd en vormen het voornaamste onderdeel van het consult.

De vergaarde gegevens worden besproken en de conclusie wordt uitgelegd. Uiteindelijk zal een advies het consult afronden. Mogelijk is het advies gebruik te gaan maken van een (sport)steunzool of een bepaald type sportschoen. De individuele steunzolen worden volledig volgens VSO-maatstaven ontworpen en vervaardigd. Indien u bent verwezen ontvangt de verwijzer een verslag van het consult. Mocht je zelf een verslag willen dan krijgt u deze uiteraard.

Kijk voor meer informatie op www.vsonetwerk.nl