Kniespecialist

Kniespecialist: Ruim 20 jaar ervaring met knie-onderzoek en -revalidatie

Ongeveer 50% van klantenbestand bestaat uit kniepatiënten

Bij ernstig letsel en problemen korte lijnen met sportartsen en specialisten

Knierevalidatie: doelgericht en maatwerk

 

Heb je last van een pijnlijke, dikke, stijve en/of krakende knie? Heb je moeite om je kniebewegingen te controleren en heb je het gevoel dat je door je knie zakt? Schiet je knie soms op slot? Allemaal problemen die ik dagelijks tegenkom tijdens het onderzoeken en behandelen van mensen met knieklachten.

Als je kijkt naar de opbouw van je kniegewricht, dan kan door oorzaak van uw klacht in meerdere weefselstructuren liggen: botten en kraakbeen (bovenbeen, knieschijf, scheenbeen en kuitbeen), gewrichtskapsel, binnenste en buitenste knieband, voorste en achterste kruisband, binnenste en buitenste meniscus en diverse aanhechtingen en pezen van spieren van het boven- en onderbeen.

         

 

 

 

 

 

Voorkom onnodig tijdsverlies: bij verdenking van ernstig knieletsel snel naar de juiste dokters.
Tijdens mijn dienstverband in Medisch Centrum Leeuwarden heb ik intensief samengewerkt met de kniespecialisten van dit ziekenhuis. Ik heb de gelegenheid gehad om: gezamenlijke spreekuren met orthopeden en traumatologen te draaien, meerdere knie- operaties en traumabesprekingen bij te kunnen wonen en ondersteunende diagnostiek voor de kniespecialisten (Biodextesten, KT1000-metingen, functionele testen) uit te voeren.
Door mijn ruime ervaring met knie-onderzoek en de grote aantallen kniepatiënten die ik heb gezien, kan ik goed inschatten wat de ernst van het letsel is en hoe groot de noodzaak tot nadere diagnostiek door een sportarts of medisch specialist is. Is dit het geval, dan zullen we na overleg met je huisarts, op zoek gaan naar een passende medisch specialist. Op deze manier verlies je geen kostbare tijd en ben je direct op het juiste adres. In overleg met de orthopeed stellen we dan een revalidatietraject op. Hierbij kun je denken aan een conservatief traject (zonder operatie, alleen revalidatietraining), een voorbereidend trainingstraject in afwachting van een operatie (pré- operatieve training om je goed voor te bereiden: principe ‘Better-In-Better-Out’) en een post- operatief revalidatietraject gericht op de terugkeer naar (je oude niveau van) sport/werk/hobby’s.

Belang van informatievoorziening
Bij FysioDeTrije hechten we veel waarde aan een goede en eerlijke informatievoorziening. Een goede basiskennis over de verschillende onderdelen van de knie en hun functies, het belang van het aanleren van een juist bewegingspatroon en herwinnen van fysieke vaardigheden, de risicobewegingen/-factoren ten aanzien van de kans op hernieuwd letsel, de korte en langere termijnrisico’s bij terugkeer naar sport en het belang van voeding en voldoende herstel zijn essentieel om de juiste keuzes te kunnen maken die bij jou als persoon passen. Een goede samenwerking is gebaseerd op een duidelijke en heldere onderlinge communicatie. Eerlijk en oprecht.

Knierevalidatie: maatwerk
Elke cliënt is anders en heeft andere wensen. Elke knie reageert anders. Elk knieprobleem vraagt om een andere aanpak. De juiste keuze en uitvoering van oefeningen; de intensiteit en omvang van het trainingsprogramma; wel of niet doorgaan bij pijn; wel of niet krukken; wel of niet rust; wat is dan rust?; de locatie, ernst en aard van de pijn; voldoende hersteltijd; al dan niet bewegingsangst of angst voor nieuw letsel; risico op nieuw letsel of complicaties. Jouw knierevalidatie vraagt om persoonlijk maatwerk. Jij staat centraal in jouw revalidatie. Dit vraagt om kennis, ervaring en een oog voor detail. Bij FysioDeTrije ben je aan het juiste adres!!!

Voor prestatiesporters, recreatieve sporters en niet-sporters
Iedereen die wil herstellen van een knieletsel kan terecht bij Fysio De Trije. Van topsporter met voorste kruisbandreconstructie die terug wil naar zijn oude prestatieniveau tot een senior met een totale knieprothese die weer goed wil kunnen traplopen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. De behandelvisie is echter wel ontwikkeld voor de gemotiveerde cliënten.