Chanou de Roos

Mijn naam is Chanou en werk alweer 11 jaar als fysiotherapeut. Ik heb ervaring opgedaan in verschillende praktijken van Bonaire tot heden bij Fysio de Trije. In die jaren heb ik  diverse cursussen (o.a. dry needling, mindfulness, lichaamsbewustwording) en opleidingen (eco coaching, pilates instructeur) gevolgd. Daarnaast veel geleerd door natuurlijk elke dag met collega’s en mensen te werken.

Sport en bewegen speelt een belangrijke rol in mijn dagelijkse leven. Door verschillende keren over fysieke en mentale grenzen te zijn gegaan, ben ik in aanraking gekomen met de fysiotherapeut. Hierdoor ben ik zo enthousiast geraakt dat ik mijn werk er van heb gemaakt. Ervaringsdeskundige zou je me kunnen noemen. Dit helpt mij erg met het inleven in jou, als patiënt, die graag wil bewegen/ sporten maar dat er bepaalde belemmeringen zijn.

Voorheen wilde ik graag alleen actie. Schaatsen, skeeleren, hardlopen en wielrennen zijn sporten die ik nog steeds met veel plezier doe. Door de jaren heen ben ik mij bewust geworden dat de tegenhanger van actie (yang), rust (yin) mij in balans houdt. Dit doe ik door yoga, wandelen of te mediteren.

Ik geloof dat mentale-, fysieke- en emotionele balans voor iedereen geldt. Met deze holistische visie kijk ik verder dan de klacht en kijk ik ook naar de persoon achter de blessure.

Tijdens mijn burn-out ben ik mij bewuster geworden dat luisteren naar je lijf erg belangrijk is. Dit is ook wat ik wil meegeven aan de patiënt. Dat je zelf kunt leren luisteren en verbinden met je lichaam zodat blessures voorkomen kunnen worden. Ook dat je beter kan omgaan met blessures.

Naast de drive om te sporten, kom ik tot rust samen met mijn gezin. Ik woon samen met mijn man Arjan, dochter Esra (2019) en zoon Eden (2021) in Menaam. Ik hou van goede koffie, dineren met vrienden, op reis gaan, nieuwe plekken ontdekken maar ook het campinglife in Italië ervaren met mijn gezin.