Behandeling

Aan de hand van jouw hulpvraag brengen we nauwgezet je blessure, je conditie en de eisen die je alledaagse activiteiten, werk of sport aan je lichaam stelt in kaart. Vervolgens stellen we een behandelplan op.

  1. Zo nodig werken we in eerste instantie aan het verminderen van de pijn die je voelt. Pijn kan goed bewegen soms in de weg staan, vertraagt daardoor herstel en heeft soms nadelige, langdurige gevolgen. We brengen de pijn terug naar een voor de patiënt acceptabel niveau. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste ‘reset’ technieken uit de TriggerpointReset-Methode®, die triggerpoints (spierknopen) deactiveert en de gewrichten soepel laat bewegen. Hiermee wordt op natuurlijke en effectieve manier de pijn aangepakt, zonder gebruik van dry needing of injecties, kraken, pijnstillers, operaties, reguliere triggerpointmassage en eindeloze oefensessies.
  2. Daarna gaan we bezig met het analyseren en corrigeren van slechte bewegingspatronen en – gedrag die het herstel van klachten belemmeren en in stand houden. Hierbij maken we gebruik van de BewegingsKetenTherapie®.
  3. Ten slotte bezorgen we je een aangepast trainingsschema met als doel je gehele bewegingspatroon te verbeteren en te automatiseren. Dankzij zorgvuldig gekozen oefeningen activeer je de juiste spiergroepen, je geeft je lichaam de juiste stimuli om weer pijnvrij te kunnen bewegen. Hierbij maakt FysioDeTrije gebruik van revalidatierichtlijnen uit de Sportfysiotherapie en de opleiding Physical Rehabilitation Trainer.
    Alles wat van invloed kan zijn op het ontstaan of in stand houden van je blessure wordt bekeken, gecorrigeerd, besproken en/of getraind.