Annemarie Dijkstra

Annemarie Dijkstra
Annemarie Dijkstra

Ik ben Annemarie, 34 jaar en woon samen met mijn vriend en hond in Heerenveen. Sinds 1 december 2020 ben ik werkzaam als sportfysiotherapeut bij Fysio de Trije.

In 2005 ben ik begonnen met de opleiding fysiotherapie in Enschede. Voor mij was het al vroeg duidelijk dat ik mensen wilde helpen. Vanaf mijn 15e ben ik verschillende keren naar Rusland geweest voor vrijwilligerswerk. Ik heb hier gewerkt met ernstig zieke kinderen, wees- en straatkinderen. Hier heb ik veel van geleerd. Door de kennis die ik tijdens de studie fysiotherapie en stages heb verkregen ben ik het vak erg leuk gaan vinden. Na het afronden van mijn studie ben ik in 2009 naar Tadzjikistan afgereisd, om daar het vak fysiotherapie deels op te zetten en als fysiotherapeut te werken met kinderen die polio hebben. Dit was een erg mooie ervaring.

Na 3 jaar als algemeen fysiotherapeut te hebben gewerkt in verschillende praktijken, ben ik in 2012 met de Master Physical Therapy in Sports begonnen voor mijn specialisatie in de sportfysiotherapie. Hier heb ik Alex Heitmeijer leren kennen. In 2016 heb ik de master afgerond en merkte dat mijn passie voor het vak sportfysiotherapie met de dag groeide. Ik haal veel energie uit het revalideren van sporters om ze weer zo fit mogelijk te krijgen.

Mezelf ontwikkelen vind ik belangrijk, zo heb ik in 2019 de opleiding tot Yin Yoga docent gevolgd. Yin Yoga is een rustige Yoga stijl die gericht is op het soepel maken van ons lichaam. Ook kan het beoefenen van Yin Yoga er voor zorgen dat je weer in balans komt in de huidige maatschappij. In 2020 heb ik de cursus Functionele Osteopathie en Integratie gevolgd. Ook kun je voor Dry Needling bij mij terecht. Het helpen van mensen vind ik erg waardevol. Om samen met de cliënt, niet alleen te kijken naar de (fysieke) ‘lokale klachten’ maar helpen om ze algeheel weer beter in balans te krijgen.

In mijn vrije tijd sport ik zelf ook veel en zoek zo nu en dan graag mijn grenzen op. Zo heb ik een marathon in Noorwegen gelopen en doe nu fanatiek aan CrossFit. Voor de ontspanning beoefen ik graag Yin Yoga. Reizen is ook een grote passie: New Zeeland, Australië, Nepal, een deel van Azië, Suriname, Mexico en net voor de corona-tijd zijn we nog naar Patagonië geweest!